تعطیلات یکی از بهترین فرصت‌ها برای سفر کردن است اما متأسفانه کم نیستند افرادی که در روزهای سفر به دلیل مسمومیت، بی‌احتیاطی، رعایت نکردن بهداشت فردی، انتخاب نامناسب اقامتگاه و ... دچار مشکلات ناشی از سفر شده و هیچ لذتی از تعطیلات نمی‌برند.

سفر - گردشگری - مسافر - ترمینال اتوبوس

به گزارش همشهری آنلاین، اگر قصد مسافرت دارید باید حواس‌تان به سلامت‌تان باشد. می‌پرسید چطور؟ با ما همراه باشید تا با رعایت ۱۳ نکته کاربردی سفر را به‌خوبی سپری کنید.

۱. شستن مداوم دست‌ها

یکی از مهم‌ترین مواردی که مسافرت شما را خراب می‌کند، ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا در طول سفر است، بنابراین هر طور که شده باید جلوی بروز این بیماری‌ها را که عمدتاً هم منشأ ویروسی دارند، بگیرید. ساده‌ترین راه، شستن مداوم دست‌ها و عدم تماس آنها با مخاط دهان و بینی است. البته همه ما شستن دست‌ها را از کودکی یاد می‌گیریم، اما بنا به دلایل مختلف این کار را با دقت انجام نمی‌دهیم و حتی با وجود آگاهی نسبت به اهمیت و ضرورت این کار، شستن دست‌ها را فراموش می‌کنیم.

برای شستن دست‌ها حتماً سراغ آب‌ و صابون و مایع دستشویی (آب به‌تنهایی بی‌فایده است) بروید. هنگام شست‌وشو دست‌های‌تان را به مدت حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه به هم بمالید و شستن نواحی بین انگشتان و پشت دست‌ها و زیر ناخن‌ها را فراموش نکنید. در صورتی هم ‌که به آب ‌و صابون دسترسی نداشتید، می‌توانید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل استفاده کنید که همان کارایی را دارد. داروهای ضروری سفر مثل مسکن، قطره استریل چشمی، قرص ضد آلرژی، پماد سوختگی و ... هم حتماً همراه‌تان باشد.

۲. انتخاب غذای همراه

یادتان باشد برای مسافرت‌ها نباید غذاها را نیم‌پز کنیم، بلکه توصیه می‌شود آنها را خام یا پخته همراه خود ببریم، چون میکروب‌ها در غذاهای نیم‌پز به‌خوبی رشد می‌کنند اما در غذاهای کامل پخته شده از بین می‌روند. همچنین میکروب‌ها در محیط مرطوب به‌خوبی رشد می‌کنند، بنابراین اگر قصد مصرف ساندویچ در سفرها را دارید، نباید مواد غذایی را از ابتدای سفر داخل نان قرار دهید بلکه لازم است ظرف نان و مواد غذایی دیگر مثل گوجه‌فرنگی، کاهو، کتلت یا کوکو را جدا کنید.  

حتی بهتر است از فلاسک‌های اسفنجی برای خنک نگه‌داشتن مواد غذایی استفاده کرد و در یک نایلون بزرگ‌تر، قالب‌های یخ و در نایلونی کوچک‌تر، مواد غذایی را قرار داد. این کار باعث می‌شود که مواد غذایی تا چند ساعت خنک باقی بمانند.

۳. اگر رستوران‌برو هستید

بدون شک ظاهر غذا، قیمت و طعم و ذائقه مصرف‌کننده از مهم‌ترین عوامل در انتخاب غذاها در رستوران‌ها هستند، ولی آیا توجه به همین موارد در انتخاب غذا کافی است؟ آیا وضعیت بهداشتی محل طبخ و ارائه این مواد غذایی اهمیت ندارد؟ اینکه این غذاها با چه مواد اولیه و چه کیفیتی فراهم می‌شوند، مهم نیست؟ پیش از انتخاب رستوران باید همه جوانب را در نظر بگیرید. پیشنهاد ما این است که برای غذا خوردن در رستوران‌های بین جاده‌ای سراغ آنهایی بروید که شلوغ‌تر هستند چون احتمال اینکه دچار مسمومیت شوید، به‌مراتب کمتر خواهد بود. برای انتخاب رستوران در شهرهای مختلف هم سراغ بهترین‌ها را از محلی‌ها بگیرید.

۴. غذای بیرون، فقط روزی یک وعده

در طول سفر حداکثر روزی یک وعده غذای بیرون بخورید و چه‌ بهتر که این یک وعده، ناهار باشد. در انتخاب غذا بهتر است به‌ جای انتخاب غذاهای سرخ‌شده ‌از غذاهای گریل شده یا کبابی و بخارپز استفاده کنید. به‌جای کباب‌کوبیده هم سراغ کباب‌برگ، ششلیک، چنجه یا جوجه‌کباب بروید چون هم سالم‌ترند و هم کالری کمتری دارند.

۵. نوشیدنی، فقط کم‌کالری

یادتان باشد در طول سفر تا حد امکان سراغ نوشیدنی‌های کم‌کالری بروید. باور کنید اصلاً لازم نیست صدها کالری اضافی از نوشیدنی‌های شیرین وارد بدن‌مان کنیم. آب یا آبمیوه طبیعی و دوغ، بهترین جایگزین برای نوشیدنی‌های پرکالری مثل نوشابه و دلستر و ... محسوب می‌شوند.

۶. حواس‌تان به ترازو باشد

اگر می‌خواهید از مسافرت خود لذت ببرید و پس از بازگشت به خاطر افزایش وزن، خود را سرزنش نکنید، حواس‌تان به کالری غذاها و فعالیت بدنی‌تان باشد. به‌عنوان‌مثال پرس غذای‌تان را کوچک انتخاب کنید. حتی می‌توانید از منوی کودک، غذا سفارش دهید و به‌جای غذای اصلی فقط پیش‌غذا سفارش دهید. همچنین می‌توانید غذای خود را با یکی از همراهان‌تان شریک شوید.

۷. معضلی به نام آب به آب شدن

اصطلاح «آب به آب شدن» را شنیده‌اید؟ این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که به دلیل سفر، وضعیت خواب، استراحت و تغذیه فرد به هم می‌ریزد و دچار مشکلات متعدد گوارشی می‌شود. بد نیست بدانید مصرف نوشیدنی‌های سالم و طبیعی تا حد زیادی جلوی بروز این حالت را می‌گیرد، اما مصرف میوه و سبزیجات تازه و البته ضدعفونی شده هم تأثیر به‌سزایی در رفع مشکل ایجاد شده دارد.

۸. اگر با هواپیما سفر می‌کنید

حتماً شنیده‌اید که وقتی برخی‌ها با هواپیما سفر می‌کنند، دچار برخی مشکلات پروازی می‌شوند که آزاردهنده است. به همین دلیل توصیه می‌شود چند روز قبل از مسافرت، سیستم ایمنی خود را با مصرف مواد غذایی مفید و ویتامین‌هایی مثل ویتامین C تقویت کنید. همچنین با مشورت پزشک، یک روز قبل از مسافرت‌های طولانی تا سه روز بعد از آن، آسپیرین مصرف کنید، زیرا مشکل ترومبوز وریدهای عمقی یا تشکیل لخته در عروق جزو مواردی است که در اثر بی‌تحرکی طولانی ایجاد می‌شود.

همیشه سعی کنید یک بطری آب خنک و یک اسنک در کیف همراه خود داشته باشید حتی وقتی مدت‌زمان پروازتان بسیار کوتاه است. از طرفی حداقل ۲۴ ساعت قبل از پرواز از داروهای ضداحتقان برای پیشگیری از بروز مشکلات بینی ‌و گوش استفاده کنید. این داروها به حفظ سلامت و عدم احتقان سینوس‌ها و گوش‌ها کمک می‌کنند. هنگام سوار شدن به هواپیما هم آدامس بجوید. این کار باعث مساوی شدن فشار هوا در گوش میانی شما می‌شود و از گرفتگی گوش پیشگیری می‌کند.

۹.اگر قطار را انتخاب کرده‌اید

بسیاری بر این باورند قطار در مقایسه با اتومبیل وسیله راحت‌تری برای مسافرت است اما کابینی که انتخاب می‌کنید باید در بخش خانوادگی و دربست باشد. حتی اگر فکر می‌کنید هوا سرد نیست باز هم لباس گرم همراه داشته باشید چون تغییر دمای هوا در طول مسیر اجتناب‌ناپذیر است. درعین‌حال، اگر در قطار دچار سرگیجه و حالت تهوع می‌شوید، هنگام حرکت، کتاب و مجله نخوانید و در صندلی‌هایی که خلاف جهت حرکت قطار هستند، ننشینید. هر جا که هم که قطار توقف کرد، پیاده شوید، کمی آب بخورید و نفس عمیق بکشید و کمی پیاده‌روی کنید. این کار موجب می‌شود خون در پاهای‌تان که مدت طولانی بی‌حرکت بوده است، جریان پیدا کند و مشکلی برای‌تان ایجاد نشود.

۱۰. سفر با اتومبیل شخصی

اولین شرط سفر با خودروی شخصی این است که پیش از حرکت حتماً سلامت ماشین را چک کنید. فراموش نکنید مواد غذایی و نوشیدنی بسته‌بندی‌شده و فاسد نشدنی مثل بیسکوییت و آب‌معدنی و کنسرو هم حتماً باید همراه‌تان باشد. ترجیحاً روز و ساعاتی را برای سفر انتخاب کنید که جاده‌ها شلوغ و پرترافیک نباشد. 

همچنین تاریخ برگشت‌تان را هم به آخرین روز تعطیلات و عصر سیزده به در موکول نکنید. در طول مسیر از قرار دادن وسایل اضافی مانند بالش یا کیف در قسمت پشت صندلی‌های عقب که مانع دید راننده می‌شود، خودداری کنید. درعین‌حال این نکته را آویزه گوش‌تان کنید که خستگی و خواب‌آلودگی در حین رانندگی، عامل اصلی ۳۰ درصد تصادفات در آزادراه‌ها و ۲۰ درصد تصادفات جاده‌ای است و بیداری شبانه و کاهش هوشیاری عامل بسیار خطرناکی در بروز تصادفات مرگبار است که متأسفانه بسیاری آن را نادیده می‌گیرند.

۱۱. حواس‌تان به محل اقامت‌تان باشد

اگر قصد اقامت در هتلی ارزان‌قیمت و مناسب دارید، می‌توانید سراغ هتل‌آپارتمان‌ها بروید. باید توجه داشته باشید که این هتل‌ها مکان‌هایی هستند که در آنها برای مدت کوتاهی از مهمان پذیرایی می‌شود و همه امکانات هتل‌های پرستاره را ندارند. اگر هم قصد کرایه کردن اقامتگاه‌هایی غیر از هتل را دارید، باید ملحفه و روبالشی‌های تمیز حتماً همراه‌تان باشد که دچار مشکلات پوستی و حساسیت و حتی بیماری‌های عفونی مسری نشوید.

همچنین اتاقی را انتخاب کنید که کمتر آلرژی‌زا باشد. به‌عنوان‌مثال اتاق‌های موکت‌دار یا فرش‌هایی با پرزهای فراوان، تخت‌هایی با پتوهای پرزدار، پرده‌های ضخیم و ... ممکن است مشکل‌آفرین باشند؛ به‌ویژه برای بچه‌ها، سالمندان و افرادی که زمینه آلرژی‌های پوستی و تنفسی دارند.

۱۲. شرط باز کردن چمدان‌ها

وقتی از سفر به خانه برگشتید حتماً باید چمدان‌ها را داخل حمام باز کنید. در این صورت، اگر حشره‌ای را با خودتان به خانه آورده باشید، همان‌جا از شرشان خلاص خواهید شد. وسایل کثیف را همان‌جا بشویید و لباس‌ها را از داخل نایلون به ماشین لباسشویی انتقال دهید. هر چیز غیرقابل‌شست‌وشویی را هم باید با الکل یا مواد ضدعفونی‌کننده دیگر ضدعفونی کنید.

۱۳. از مسافرت تا تندرستی

بدون شک یک سفر خوب خستگی  را تن آدم بیرون می‌کند و باعث کاهش استرس و فشارهای روانی می‌شود. البته این موارد همه فواید مسافرت به شمار نمی‌آیند. سفر از هر نوعی که باشد باعث می‌شود برای مدتی از زندگی عادی خود دور شوید و همین مسئله به‌تنهایی انرژی زیادی به شما می‌دهد. اینکه بخواهید برنامه روزانه خود را کمی تغییر دهید به‌نوعی درمان محسوب می‌شود و این کار از کسل و خسته شدن فکر و جسم جلوگیری می‌کند.

 بازگشت به طبیعت

سفر کردن باعث می‌شود که از چاردیواری خانه و محل کار و از همه مهم‌تر روزمرگی‌ها دور شوید و از طبیعت و هوای تازه و سالم لذت ببرید. هیچ فرقی نمی‌کند مقصدتان جنگل باشد یا مناطق ساحلی و کوهستانی چون بازگشت به طبیعت، آرامش‌بخش است و حال‌تان را حسابی جا می‌آورد.

خداحافظی با یکنواختی

زمانی که سفری در پیش دارید، حتی یکنواختی و سختی کار باعث می‌شود بهتر با مشکلات کاری کنار بیایید. این در حالی است که مسافرت علاوه بر اینکه شما را با فرهنگ‌ها و آداب‌ورسوم مختلف آشنا کمک می‌کند، باعث می‌شود دید تازه‌ای نسبت به شهر خودتان پیدا کنید.

عکس یادگاری بگیرید

اگر امسال توانایی دارید به هرکجا که دوست دارید سفر کنید، حتماً این کار را انجام دهید، چون ممکن است بعدها پشیمان شوید یا شرایط حال حاضر را نداشته باشید. توصیه می‌کنیم در طول سفر حتماً خاطرات خود را بنویسید و عکس‌های یادگاری بگیرید تا بعدها بتوانید از آن خاطرات به‌خوبی یاد کنید.

بهبود روابط

سفر به شما این امکان را می‌دهد که بدون فکر کردن به وظایف و مسئولیت‌های خانه، زمان بیشتری را با خانواده صرف کنید و اگر کدورتی از یکدیگر دارید، با گفت‌وگو و حل مشکل، آن را به فراموشی بسپارید و از کنار هم بودن لذت ببرید. یادتان باشد بیشتر اوقات، بسیاری از مشکلات خانوادگی و حتی دوستانه در طول سفر از بین می‌رود و این اتفاق خوشایندی است.

کد خبر 749038
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
    0 0
    عالی بود ممنون